Я тільки виміряв вольтажі, а потім мені замінили три-чотири конденсатора на платі бж. В тому числі цей найбільший, хоча новий я бачу трохи відрізняється ємкістю - 33 мкФ, 400 В (K3A). Крім того, вздутими візуально виявилися інші два конденсатора. Я спочатку не дуже помітив. В тому числі "зняли" цей "клей" із плати під конденсатором - я так розумію, він все таки не мав там бути?! Але наполовину заржавілий резистор залишився.
Як резуьтат - тюнер працює, хоча напруга 12в, досить занижена -10.9 в. Однак напруга 22 в, якраз в нормі тепер, як решта інші.
Хотіося б знати, ця завищена напруга впливала на те, що мікросхема тюнера стала
неправильно працювати і показувати занижену якість сигналу? Яким чином нова занижена може повпливати, як і трохи інша ємність конденсатора?
Також цікаво, з чим було повязано те що занижена "Якість" сигналу при включенні була взагалі 20-30%, а потім піднімалася до 50-60%? Це було якось повязано із нагріванням компонентів схеми бж чи мікросхеми? Хоча такі показники були лише на "наших" супутниках (сіріус, амос), в той час як на інших двох, якість сигналу, наприклад на хотбирді, сягала максимум 40-45%, і відповідно ніякої картинки не було. Хіба деякі пікселі.
|