Гуру
Ресивер: відсутні
Поблагодарили 3,336 раз(а) в 1,667 сообщениях
Вес репутации:
51
Поки вчора вночі тут писав, точніше вже сьогодні, попутно витравив і трохи попаяв ще одну плату ЗП на UC3845. Це мені здається простішим і акуратнішим за переробку на "соплях" БЖ ПК а потім ще думати як до нього прикрутити якесь нормальне надійне регулювання.
Изображения
3 пользователя(ей) сказали cпасибо:
09.02.2023, 12:18
Модератор
Ресивер: все
Поблагодарили 6,747 раз(а) в 3,251 сообщениях
Вес репутации:
76
Цитата:
Сообщение от
kotiaj
Поки вчора вночі тут писав, точніше вже сьогодні, попутно витравив і трохи попаяв ще одну плату ЗП на UC3845. Це мені здається простішим і акуратнішим за переробку на "соплях" БЖ ПК а потім ще думати як до нього прикрутити якесь нормальне надійне регулювання.
выкладывай схему и данные трансформатора,может ктото захочет сделать
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
09.02.2023, 12:39
Гуру
Вес репутации:
51
Цитата:
Сообщение от
kreshnot
выкладывай схему и данные трансформатора,может ктото захочет сделать
Так і я про те ж саме, типу для затравки. Думаю хто не злякається перемотки тр-ра і доведе справу до успішного кінця, буде задоволений результатом. Десь трохи раніше вже тут викладав і схему і плати.
Моя схема я використовую чуть спрощену схему, тому що замість каскаду світлодної індикації кінця заряду використовую готовий LED модуль вольт-амперметра.
Для кожної нової плати завжди доводиться трохи робити корекцію під посадку наявних деталей, трансформатора, радіаторів, вихідного діода. Інакше може виникнути "засада" вже при монтажі, з якою справитись вже буде значно складніше. В лайках є декілька варіантів.
Ввечері ще попробую якісь інтернет-ресурси по цій зарядці підкинути.
4 пользователя(ей) сказали cпасибо:
09.02.2023, 18:05
Местный
Ресивер: Amiko HD
Поблагодарили 56 раз(а) в 32 сообщениях
Вес репутации:
11
Цитата:
Сообщение от
kotiaj
Поки вчора вночі тут писав, точніше вже сьогодні, попутно витравив і трохи попаяв ще одну плату ЗП на UC3845.
Вітаю шановні. Років 4 тому виготовив три таких зарядки з першої сторінки посилання. Дві успішно працюють і сьогодні, а одна була подарована родичам. А недавно вона в нього відказала і я до цього часу не можу її відремонтувати. Прошу допомоги порадами по ремонту. Прийшла вона із згоряною UC3845, дутим кондюклм. Після заміни (благо була встановлена панелька) і нова пішла вслід за першою. Причиною виходу в інший світ була завищена напруга -45 вольт на 7 пінові. Підскажіть, що може бути причиною цього? Дякую.
09.02.2023, 20:19
Модератор
Ресивер: все
Поблагодарили 6,747 раз(а) в 3,251 сообщениях
Вес репутации:
76
Цитата:
Сообщение от
Calina
Вітаю шановні. Років 4 тому виготовив три таких зарядки з першої сторінки посилання. Дві успішно працюють і сьогодні, а одна була подарована родичам. А недавно вона в нього відказала і я до цього часу не можу її відремонтувати. Прошу допомоги порадами по ремонту. Прийшла вона із згоряною UC3845, дутим кондюклм. Після заміни (благо була встановлена панелька) і нова пішла вслід за першою. Причиною виходу в інший світ була завищена напруга -45 вольт на 7 пінові. Підскажіть, що може бути причиною цього? Дякую.
обратную связь смотрите
Пользователь сказал cпасибо:
09.02.2023, 21:33
Гуру
Вес репутации:
51
Цитата:
Сообщение от
Calina
... Причиною виходу в інший світ була завищена напруга -45 вольт на 7 пінові. Підскажіть, що може бути причиною цього? Дякую.
Переплутані початок з кінцем обмотки живлення UC3845. Десь помилились при намотці транса. Поміняєте місцями - буде 15В. Швидше за все, цим ЗП практично не користувались, а прийшла пора включити, цей косяк через пару...десяток хвилин і проявив себе.
Пользователь сказал cпасибо: